Koliko gostov lahko sprejme restavracija?

V restavraciji Hiše Franko sta dve jedilnici, ki lahko skupaj sprejmeta do 45 gostov. Velikost miz je od 2 do 6 oseb. Miza se lahko nahaja v enem ali drugem prostoru. V kolikor imate posebne želje glede lokacije vaše mize, nam prosim sporočite.

Imamo tudi posebno sobo za velika omizja (8-10 gostov), kjer lahko obedujete v popolni zasebnosti. V kolikor bi želeli narediti rezervacijo za skupino večjo od 10 oseb, lahko, glede na razpoložljivost, mizo razdelimo na dve ali več različnih omizij.

Lahko kadim v restavraciji?

V restavraciji kajenje ni dovoljeno.

So otroci dobrodošli?

Otroci so dobrodošli v Hiši Franko. V kolikor vaš otrok potrebuje otroški sedež, nam to prosim sporočite ob rezervaciji. Vljudno vas naprošamo, da poskrbite, da vaš otrok ne moti drugih gostov v restavraciji. Ne ponujamo posebnih otroških menijev, lahko izberete nekaj krožnikov iz degustacijskega menija, kuhinja pa bo za najmlajše z veseljem pripravila tudi testenine s paradižnikom in domačim sirom.

Kakšna so pravila oblačenja v restavraciji?

Pravila oblačenja oziroma “dress code” je športna eleganca.

So psi v restavraciji dovoljeni?

Psi so dobrodošli v restavraciji, v kolikor lastniki poskrbijo, da jih imajo ob sebi in da ne lajajo. Vašim kužkom lahko postrežemo vodo v pasji skledici. Prosim imejte v mislih, da se po hiši sprehajata hišna mačka Berta in naš kuža Princ.

Ima restavracija parkirišče?

Vašega jeklenega konjička lahko parkirate na brezplačnem parkirnem prostoru pred hišo.

Katere kreditne kartice sprejemate?

Sprejemamo vse vrste kreditnih kartic.

Ali izdajate darilne bone?

Ne izdajamo darilnih bonov.

Kaj se zgodi, če zamujam?

Vljudno vas naprošamo, da se držite dogovorjene ure prihoda. V primeru polurne zamude ali več, bomo primorani skrajšati meni, pri čemer bo cena ostala nespremenjena.

Kakšne menije nudite v restavraciji? Je na voljo tudi izbira à la carte?

V restavraciji ponujamo en degustacijski meni. Izbire à la carte ni na voljo.
Glede na uro rezervacije ponujamo:
Zgodnja večerja: 8-hodni meni
Večerja: 11-hodni meni
Kosilo (strežemo ob sobotah in nedeljah): 8-hodni meni
Ponedeljkovo kosilo (samo od junija do konca avgusta): 11-hodni meni

Nudite vinsko spremljavo?

Na voljo je vinska spremljava, pri čemer se osredotočamo na vina naravne oz. biodinamične pridelave iz Slovenije in zamejstva. Ponujamo tudi obširno vinsko karto, prav tako osredotočeno na naravna vina.

Imam alergije / prehrambne omejitve. Lahko obedujem v Hiši Franko?

V kolikor imate kakšne alergije ali druge prehrambne omejitve, vas vljudno prosimo, da nas obvestite vsaj 1 teden pred vašim prihodom. V kolikor ne bomo obveščeni pravočasno, kuhinja morebiti ne bo mogla prilagoditi vašega menija.
Opozarjamo pa, da lahko meni prilagodimo zgolj naslednjim alergijam in prehrambnim omejitvam:
za pesketarijance (ribe, brez mesa), brezglutensko, brez laktoze, brez oreščkov, brez lupinarjev.
Menija ne moremo prilagoditi za vegetarijance in za vegane.

 

Kot razloži filozofijo naše restavracije kuharska mojstrica Ana Roš: »Smo podeželska restavracija, ki črpa iz lokalnega okolja. Trudimo se, da bi nas naši gostje razumeli in cenili našo kuhinjo. Naša tradicionalna kulinarika združuje meso, ribe, veliko mlečnih izdelkov, jajc in zelenjave. Vse sestavine izvirajo iz lokalnega okolja, nekatere so pridelane celo na domačem vrtu. V kolikor nam sporočite seznam prehrambnih omejitev, otežite naše delo in omejite vaše uživanje pri mizi. Lahko vam pripravimo polni meni, ne moremo pa vam zagotoviti istega užitka, kakršnega bi sicer doživeli pri običajnem meniju.«

 

Aktualen meni s cenami

V restavracijo prihajam ob posebni priložnosti, mi lahko pripravite torto?

V kolikor bi našo restavracijo obiskali ob posebni priložnosti, nam prosim sporočite, naša kuhinja bo z veseljem pripravila torto za vas. Prosim, da nas o tem obvestite vsaj 1 teden pred vašim prihodom.

Kje lahko prenočim, če so vaše sobe že zasedene?

V kolikor bi želeli pri nas tudi prenočiti, ampak so naše sobe že polno zasedene, vam bomo z veseljem priporočili prenočišče v okolici. Prosim sporočite.

Kako do Hiše Franko?

Z avtom – iz italijanske strani prek Robiča, iz avstrijske prek Vršiča, iz Ljubljane prek Nove Gorice ali Idrije.
Z vlakom: Najbližja železniška postaja je Most na Soči.
Z avtobusom: Najbližja avtobusna postaja je v Kobaridu.
S taksijem: Taksi služba je na voljo.

Kaj priporočate v okolici?

Pojdi na Novice
Awwwards