Kaj nudite v restavraciji?

V restavraciji ponujamo en degustacijski meni. Izbire à la carte ni na voljo.
Glede na uro rezervacije ponujamo:
Večerja (od srede do nedelje)
Kosilo (od srede do nedelje)

Vsak obrok traja pribl. 3 ure. Degustacijski meni, ki ga pripravlja kuharska mojstrica Ana Roš z ekipo, vas popelje v izjemno doživetje, kjer se prepletajo sezonske in lokalne sestavine, značilnosti posoške tradicionalne kulinarike ter osebnost, igrivost in izkušnje same/ga kuharice/ja. Ko se nahajate v Hiši Franko, vas vabimo, da se prepustite naši spretni ekipi, ki vas bo spremljala na vsakem koraku.

Aktualen meni s cenami

Kaj se zgodi, če zamujam?

Vljudno vas naprošamo, da se držite dogovorjene ure prihoda. V primeru polurne zamude ali več bomo primorani skrajšati meni, pri čemer bo cena ostala nespremenjena.

Imam alergije / prehrambne omejitve. Lahko obedujem v Hiši Franko?

V kolikor imate kakšne alergije oz. prehrambne omejitve, vas vljudno prosimo, da nas obvestite vsaj 1 teden pred vašim prihodom. Opozarjamo pa, da lahko meni, ki je v ponudbi, prilagodimo naslednjim alergijam in omejitvam:

 • brez glutena*
 • brez oreščkov oz. lupinastega sadja (arašidi, lešniki, orehi, sezam, soja, mak ipd.)*
 • brez lupinarjev (školjke, rakci, hobotnica, morski ježki ipd.)*
 • brez rib in/ali lupinarjev, vendar vsebuje meso in mesne izdelke*
 • za pesketarijance (vsebuje ribe, lupinarje, mlečne izdelke ..., vendar brez mesa)*
 • za vegetarijance (vsebuje jajca, mlečne izdelke ..., vendar brez mesa, rib in lupinarjev)*
 • za nosečnice*
  *Lahko vsebuje sledi.

V kolikor bi želeli, da vaš meni prilagodimo več različnim omejitvam ali omejitvam, ki zgoraj niso navedene, prosim pišite nam čimprej na host@hisafranko.com.

Kot razloži filozofijo naše restavracije kuharska mojstrica Ana Roš: »Smo podeželska restavracija. Trudimo se, da bi nas naši gostje razumeli in cenili našo kuhinjo. Kulinarika Hiše Franko, ki črpa navdih iz tradicionalne posoške kulinarike, združuje meso, ribe, veliko mlečnih izdelkov, jajca, sadje in zelenjavo. Vse sestavine izvirajo iz lokalnega okolja, nekatere so pridelane celo na domačem vrtu. V kolikor nam sporočite seznam omejitev (iz alergijskih oz. drugih razlogov) ali prehranskih preferenc, otežite naše delo in omejite vaše uživanje pri mizi. Lahko vam pripravimo polni meni, ne moremo pa vam zagotoviti istega užitka in intenzivnih okusov, kakršnih bi sicer doživeli pri običajnem meniju, ki je v ponudbi. Če spremembe niso nujno potrebne, toplo svetujemo, da nam dovolite kuhati in s tem izraziti filozofijo Hiše Franko.«

Aktualen meni s cenami

So otroci dobrodošli?

Hiša Franko (sobe in restavracija) je adult only in je torej namenjena samo osebam, starejšim od 12 let. V restavraciji z degustacijskim menijem ponujamo izjemno in popolno doživetje, kjer se prepletajo sezonske in lokalne sestavine, značilnosti posoške tradicionalne kulinarike ter osebnost, igrivost in izkušnje same/ga kuharice/ja. Vsakega gosta v restavraciji prosimo, da uživa v celotnem meniju.

So ljubljenčki v Hiši Franko dovoljeni?

Vaši ljubljenčki so dobrodošli v Hiši Franko. Prosimo lastnike, da jih imate ob sebi in da ne motijo drugih gostov. Kužkom lahko postrežemo vodo v pasji skledici. Prosimo imejte v mislih, da se po hiši sprehajata hišna mačka Berta in naš kuža Princ.

Prosimo lastnike, da imate vaše ljubčenke na povodcu, ne glede na to, ali so znotraj ali zunaj.

Doplačilo za hišnega ljubljenčka v sobi je 30€ ob predhodnem sporočilu naši rezervacijski ekipi. 

Ima restavracija parkirišče?

Vašega jeklenega konjička lahko parkirate na brezplačnem parkirnem prostoru pred hišo.

Katere kartice sprejemate?

Sprejemamo različne kreditne in/ali debetne kartice. Žal ne sprejemamo kartic American Express.

Ali izdajate darilne bone?

V Hiši Franko žal ne izdajamo darilnih bonov.

Lahko kadim v restavraciji?

Kajenje ni dovoljeno v notranjih prostorih Hiše Franko, vkl. z restavracijo in dvoposteljnimi sobami.

Koliko gostov lahko sprejme restavracija?

V restavraciji Hiše Franko sta dve jedilnici, ki lahko skupaj sprejmeta do največ 46 gostov. Velikost miz je od 1 do 6 oseb (glede na razpoložljivost). Miza se lahko nahaja v enem ali drugem prostoru. V kolikor imate posebne želje glede lokacije vaše mize, nam prosim sporočite ob rezervaciji.

Imamo tudi posebno sobo za velika omizja (7–12 gostov), kjer lahko obedujete v popolni zasebnosti. V kolikor bi želeli narediti rezervacijo za skupino večjo od 12 oseb, lahko glede na razpoložljivost pripravimo več različnih omizij.

Nudite vinsko spremljavo?

Da. V sezoni 2024 ponujamo v restavraciji 3 različne spremljave k meniju – dve od njih sta alkoholni in ena je sestavljena iz brezalkoholnih pijač.

Prvo spremljavo smo poimenovali 'Classy', v kateri bodo svoje okuse našli ljubitelji klasičnih vin. Vina bodo elegantnejša, večini stilsko bolj poznana. Z večino vin v spremljavi 'Classy' bomo potovali in raziskovali slovenske vinorodne okoliše in njihove avtohtone sorte, včasih pa tudi prestopili meje Slovenije. Hiša Franko je vedno verjela v trajnostno pridelavo vina in tudi v izboru teh vin si ne nasprotujemo, preprosto smo našli nekaj primerov, ki se ujemajo s tem slogom in se odlično ujamejo tudi z našimi jedmi.

Drugo spremljavo smo poimenovali 'Funky'. Predstavlja našo hišo, hišo polno znanja, želje po rasti in nenehnem razvoju. Je plod mlade ekipe (beverage team-a), ki jo sestavljajo sommelierji, barmani in fermentatorji. Pričakujte male, butične in biodinamične vinarje, inovativne koktajle in fermentirane pijače. Za vse, ki želite eksperimentirati izven cone udobja!

Obe spremljavi sestavljata tako slovenska kot mednarodna vina, vsa izbrana z razlogom. Cena obeh spremljav je 170 evrov. 

Nismo pozabili niti na naše goste, ki med večerjo ne želijo alkoholnih pijač. Naša spremljava 'Juicy' je sestavljena iz sveže stisnjenih sadnih in zelenjavnih sokov, zelenja nabranega s strani našega nabiralca Mihe ter kombuč in fermentiranih tonikov, ki jih skrbno pripravljamo pri nas v hiši. Cena brezalkoholne spremljave je 120 evrov.

Če bi radi izbrali svoje steklenice vina, je seveda tudi to možno. Našo vinsko karto najdete na naši spletni strani. Če imate kakršna koli vprašanja glede spremljav in vinske karte, smo Vam vedno na voljo!

 

Kakšna so pravila oblačenja v restavraciji?

V restavraciji pričakujemo sproščena vendar elegantna oblačila. Lepo naprošamo naše goste, da se izognejo športni opravi, natikačem, ipd.

Kako do Hiše Franko?

 • Z avtom: iz italijanske strani prek Špetra Slovenovega, iz avstrijske strani prek Vršiča ali Predela, iz Ljubljane prek Nove Gorice ali Idrije.
 • Z vlakom: Najbližja železniška postaja je Most na Soči (oddaljena pribl. 25 km).
 • Z avtobusom: Najbližja avtobusna postaja je v Kobaridu.
 • S taksijem: Taksi služba je na voljo v Posočju.

 

Kaj priporočate v okolici?

Ali moram vnaprej rezervirati termin?

Za kulinarično doživetje v Hiši Franko potrebujete rezervacijo. Rezervacija mize v restavraciji ne pomeni tudi rezervacija sobe.

Vabimo vas, da si uredite rezervacijo prek našega spletnega rezervacijskega sistema, ki je trenutno na voljo le v angleškem jeziku. Veseli bomo vašega klica, da bi preverili razpoložljivost ali odgovorili na morebitna vprašanja, ampak rezervacijo morate vseeno opraviti prek rezervacijskega sistema ali e-poštnega naslova info@hisafranko.com.

Rezervacija je potrjena šele, ko prejmete sporočilo o potrditvi rezervacije. Za vsako rezervacijo potrebujemo veljavno bančno/kreditno/debetno kartico kot garancijo, ne zahtevamo predhodnega avansa. 15 dni pred prihodom boste prejeli na vaš e-naslov samodejni opomnik o rezervaciji, ki ste jo opravili, z vsemi potrebnimi informacijami.

Do kdaj lahko brez stroškov odpovem rezervacijo?

Rezervacijo lahko brez stroškov odpoveste do 4 dni pred predvidenim prihodom. V primeru odpovedi rezervacije zadnje tri dni pred prihodom ali neprihoda (no show) se obračuna 100 % degustacijskega menija na osebo (325 €).

Kdaj obratujete?

Delovni čas – Restavracija:

Ponedeljek, torek: zaprto
Sreda–nedelja: 12.00–16.00 (zadnja rezervacija ob 13. uri), 19.00–23.00 (zadnja rezervacija ob 20. uri)

Delovni čas prodajalne:

Ponedeljek, torek: zaprto
Sreda–nedelja: 11.00–19.00

 

Pojdi na Novice