Kaj nudite v restavraciji?

V restavraciji ponujamo en degustacijski meni, sestavljen iz 23 manjših hodov (11 glavnih hodov in nekaj fingerfood prigrizkov). Izbire à la carte ni na voljo.
Glede na uro rezervacije ponujamo:
Večerja (od srede do nedelje)
Kosilo (od srede do nedelje)

Vsak obrok traja pribl. 3 ure. Degustacijski meni, ki ga pripravlja kuharska mojstrica Ana Roš z ekipo, vas popelje v izjemno doživetje, kjer se prepletajo sezonske in lokalne sestavine, značilnosti posoške tradicionalne kulinarike ter osebnost, igrivost in izkušnje same/ga kuharice/ja. Ko se nahajate v Hiši Franko, vas vabimo, da se prepustite naši spretni ekipi, ki vas bo spremljala na vsakem koraku.

Aktualen meni s cenami

Kaj se zgodi, če zamujam?

Vljudno vas naprošamo, da se držite dogovorjene ure prihoda. V primeru polurne zamude ali več bomo primorani skrajšati meni, pri čemer bo cena ostala nespremenjena.

Imam alergije / prehrambne omejitve. Lahko obedujem v Hiši Franko?

V kolikor imate kakšne alergije, prehrambne omejitve oz. prehrambne preference, vas vljudno prosimo, da nas obvestite vsaj 1 teden pred vašim prihodom. V kolikor ne bomo obveščeni pravočasno, kuhinja morebiti ne bo mogla prilagoditi vašega menija.
Opozarjamo pa, da lahko meni, ki je v ponudbi, prilagodimo naslednjim alergijam in omejitvam:

 • brez glutena*
 • brez oreščkov*
 • brez laktoze*
 • brez lupinarjev (školjke, rakci, hobotnica, morski ježki ipd.)*
 • brez rib in/ali lupinarjev, vendar vsebuje meso in mesne izdelke*
 • za pesketarijance (brez mesa, vendar vsebuje ribe, lupinarje, mlečne izdelke ...)*
 • za vegetarijance (vsebuje jajca, mlečne izdelke ..., vendar brez mesa, rib in lupinarjev)*
 • za nosečnice*
  *Lahko vsebuje sledi.

Menija ne moremo prilagoditi za vegane in goste, ki bi želeli košer ali halal hrano. V kolikor bi želeli, da vaš meni prilagodimo več različnim omejitvam ali omejitvam, ki zgoraj niso navedene, prosim sporočite vsaj en teden pred samo rezervacijo, da se lahko posvetujemo s kuhinjsko ekipo.

Kot razloži filozofijo naše restavracije kuharska mojstrica Ana Roš: »Smo podeželska restavracija. Trudimo se, da bi nas naši gostje razumeli in cenili našo kuhinjo. Kulinarika Hiše Franko, ki črpa navdih iz tradicionalne posoške kulinarike, združuje meso, ribe, veliko mlečnih izdelkov, jajca, sadje in zelenjavo. Vse sestavine izvirajo iz lokalnega okolja, nekatere so pridelane celo na domačem vrtu. V kolikor nam sporočite seznam omejitev (iz alergijskih oz. drugih razlogov) ali prehranskih preferenc, otežite naše delo in omejite vaše uživanje pri mizi. Lahko vam pripravimo polni meni, ne moremo pa vam zagotoviti istega užitka in intenzivnih okusov, kakršnih bi sicer doživeli pri običajnem meniju, ki je v ponudbi. Če spremembe niso nujno potrebne, toplo svetujemo, da nam dovolite kuhati in s tem izraziti filozofijo Hiše Franko.«

Aktualen meni s cenami

So otroci dobrodošli?

Hiša Franko (sobe in restavracija) je adult only in je torej je namenjena samo osebam starejšim od 12 let. V restavraciji z degustacijskim menijem ponujamo izjemno in popolno doživetje, kjer se prepletajo sezonske in lokalne sestavine, značilnosti posoške tradicionalne kulinarike ter osebnost, igrivost in izkušnje same/ga kuharice/ja. Vsakega gosta v restavraciji prosimo, da uživa v celotnem meniju.

So psi v Hiši Franko dovoljeni?

Psi so dobrodošli v Hiši Franko. Prosimo lastnike, da vaše ljubljenčke imate ob sebi in da ne motijo drugih gostov. Kužkom lahko postrežemo vodo v pasji skledici. Prosim imejte v mislih, da se po hiši sprehajata hišna mačka Berta in naš kuža Princ.

Ima restavracija parkirišče?

Vašega jeklenega konjička lahko parkirate na brezplačnem parkirnem prostoru pred hišo.

Katere kartice sprejemate?

Sprejemamo različne kreditne in/ali debetne kartice. Žal ne sprejemamo kartic American Express.

Ali izdajate darilne bone?

Ne izdajamo darilnih bonov.

Lahko kadim v restavraciji?

Kajenje ni dovoljeno v notranjih prostorih Hiše Franko, vkl. z restavracijo in dvoposteljnimi sobami.

Koliko gostov lahko sprejme restavracija?

V restavraciji Hiše Franko sta dve jedilnici, ki lahko skupaj sprejmeta do največ 47 gostov. Velikost miz je od 1 do 6 oseb (glede na razpoložljivost). Miza se lahko nahaja v enem ali drugem prostoru. V kolikor imate posebne želje glede lokacije vaše mize, nam prosim sporočite ob rezervaciji.

Imamo tudi posebno sobo za velika omizja (7–11 gostov), kjer lahko obedujete v popolni zasebnosti. V kolikor bi želeli narediti rezervacijo za skupino večjo od 11 oseb, lahko glede na razpoložljivost mizo razdelimo na dve ali več različnih omizij.

Nudite vinsko spremljavo?

Podpiramo lokalna in trajnostna vina, za katere skrbijo družinske kmetije. Osredotočamo se predvsem na vina naravne oz. biodinamične pridelave z intenzivnimi in norimi okusi. Ponujamo prav tako skrbno izbrana (slovenska oz. tuja) vina, ki bodo razvajale neljubitelje naravnih vin, in tudi poznana evropska vina.

Izberete si lahko eno od naslednjih spremljav, ki vključuje 8 kozarčkov.
Lokalno (100 € na osebo): izbor naših najljubših slovenskih naravnih vin, s katerimi sanjamo ob vsakem požirku.
Funky (120 € na osebo): vina (bodisi iz lokalne bodisi iz mednarodne scene), kombučami in/ali koktejli, ki se popolnoma ujemajo z Aninim menijem ter s katerimi boste ogreli srce in razvajali brbončice.
Sokovi (70 € na osebo): naši brezalkoholni domači sokovi oz. kombuče so zasnovani z namenom, da popestrijo močen značaj menija.

Na dan obiska si bo lahko vsako omizje izbralo med spremljavo Lokalno in/ali Funky. Varianta Sokovi se dnevno proizvaja v hiši, vendar v omejenih količinah, zato vam je ne moremo vedno zagotoviti. Skupine, ki vključujejo 6 ali več oseb, prav tako prosimo, da predhodno sporočijo, ali želijo eno od zgornjih spremljav. V primeru, da te informacije ne prejmemo, ne moremo zagotoviti, da bomo imeli zanje pripravljene sokove, koktajle in/ali vina.

Kakšna so pravila oblačenja v restavraciji?

Svetujemo športno-elegantni videz.

Kako do Hiše Franko?

 • Z avtom: iz italijanske strani prek Špetra Slovenovega, iz avstrijske prek Vršiča ali Predila*, iz Ljubljane prek Nove Gorice ali Idrije.
 • Z vlakom: Najbližja železniška postaja je Most na Soči.
 • Z avtobusom: Najbližja avtobusna postaja je v Kobaridu.
 • S taksijem: Taksi služba je na voljo v Posočju.

*Zaradi obnovitvenih del Predil (pri 82 km) ni prevozen med 18. in 6. uro ob delavnikih, v preostalem času je promet urejen izmenično enosmerno.

Kaj priporočate v okolici?

Ali moram vnaprej rezervirati termin?

Za kulinarično doživetje v Hiši Franko potrebujete rezervacijo. Rezervacija mize v restavraciji ne pomeni tudi rezervacija sobe.

Vabimo vas, da si uredite rezervacijo prek našega spletnega rezervacijskega sistema, ki je trenutno na voljo le v angleškem jeziku. Veseli bomo vašega klica, da bi preverili razpoložljivost ali odgovorili na morebitna vprašanja, ampak rezervacijo morate vseeno opraviti prek rezervacijskega sistema ali e-poštnega naslova info@hisafranko.com.

Rezervacija je šele potrjena, ko prejmete sporočilo o potrditvi rezervacije. Za vsako rezervacijo potrebujemo veljavno kreditno/debetno kartico kot garancijo, ne zahtevamo predhodnega avansa. 15 dni pred prihodom boste prejeli na vaš e-naslov samodejni opomnik o rezervaciji, ki ste jo opravili, z vsemi potrebnimi informacijami.

Koristni nasvet: Če želite preko rezervacijskega sistema rezervirati doživetje Room and Restaurant (soba in restavracija), boste naletili na oznako Waiting List (čakalni seznam), kar še ne pomeni, da imamo vse sobe in/ali termine že zasedene. Preko sistema je možno poslati LE povpraševanje za tovrstno doživetje, zato vam bo rezervacijska ekipa, potem ko si izberete zaželen(e) termin(e), sporočila o razpoložljivosti.

*Za sezono 2021/22 so odprte rezervacije od maja 2021 do 16. januarja 2022. Ostali termini v naslednji sezoni 2022/23 bodo najverjetneje objavljeni novembra 2021.* Rezerviraj zdaj!

Do kdaj lahko brez stroškov odpovem rezervacijo?

Rezervacijo lahko brez stroškov odpoveste do 4 dni pred predvidenim prihodom. V primeru odpovedi rezervacije zadnje tri dni pred prihodom ali neprihoda (no show) se obračuna 100 % degustacijskega menija na osebo (225 €).

Kdaj obratujete?

Delovni čas – Restavracija:

Ponedeljek, torek: zaprto
Sreda–nedelja: 12.00–16.00 (zadnje naročilo ob 13. uri), 19.00–23.00 (zadnje naročilo ob 20. uri)

Delovni čas prodajalne:

Ponedeljek, torek: zaprto
Sreda–nedelja: 11.00–19.00

 

Ali lahko pri vas izkoristim turistične bone?

Da, v Hiši Franko je možno izkoristiti turistične bone, s katerimi slovenska vlada spodbuja razvoj turizma v času COVID-19. Turistični boni, ki jih prejmejo prebivalci Slovenije, so naslednji:

 • v vrednosti 200 € (odrasla oseba) oz. 50 € (mladoletna oseba), ki so namenjeni za nočitve (z ali brez zajtrka, odvisno od nastanitve), bodo unovčljivi od 19. junija 2020 do 31. decembra 2021
 •  
 • v vrednosti 100 € (odrasla oseba) oz. 50 € (mladoletna oseba), ki so namenjeni za gostinske, turistične, športne oz. kulturne dejavnosti, bodo vnovčljivi od 16. julija do 31. decembra 2021 -> minimalni znesek v Hiši Franko je 100 €, vnovčljivi so bodisi za gostinske dejavnosti bodisi za nočitev z zajtrkom
 •  

Ker naši gostje pridejo k nam prav z namenom, da bi poskusili Anin degustacijski meni, so naše sobe namenjene vsem, ki opravijo rezervacijo mize v restavraciji in si ne želijo takoj po obroku sesti za volan. Nočitev z zajtrkom v Hiši Franko, ne da bi tudi rezervirali mize v restavraciji, ni možna. Goste naprošamo, da pred prihodom obvestijo ekipo o možnosti unovčevanja bonov.

Več informacij o bonih na: https://www.fu.gov.si/drugo/posebna_podrocja/turisticni_boni/ 

Pojdi na Novice