Kaj nudite v restavraciji?

V restavraciji ponujamo en degustacijski meni. Izbire à la carte ni na voljo.
Glede na uro rezervacije ponujamo:
Zgodnja večerja ob 16. uri (ob sredah, četrtkih in petkih med aprilom in oktobrom): 11-hodni meni
Večerja (od srede do nedelje): 11-hodni meni
Kosilo (ob sobotah in nedeljah): 11-hodni meni

Vsak obrok traja pribl. 3 ure. Degustacijski meni, ki ga pripravlja kuharska mojstrica Ana Roš z ekipo, vas popelje v izjemno doživetje, kjer se izlivajo sezonske in lokalne sestavine, značilnosti posoške tradicionalne kulinarike ter osebnost, igrivost in izkušnje same/ga kuharice/ja.

Aktualen meni s cenami

Kaj se zgodi, če zamujam?

Vljudno vas naprošamo, da se držite dogovorjene ure prihoda. V primeru polurne zamude ali več bomo primorani skrajšati meni, pri čemer bo cena ostala nespremenjena.

Imam alergije / prehrambne omejitve. Lahko obedujem v Hiši Franko?

V kolikor imate kakšne alergije, prehrambne omejitve oz. prehrambne preference, vas vljudno prosimo, da nas obvestite vsaj 1 teden pred vašim prihodom. V kolikor ne bomo obveščeni pravočasno, kuhinja morebiti ne bo mogla prilagoditi vašega menija.
Opozarjamo pa, da lahko meni, ki je v ponudbi, prilagodimo naslednjim alergijam in omejitvam:

 • brez glutena*
 • brez oreščkov*
 • brez laktoze*
 • brez lupinarjev (školjke, rakci, hobotnica, morski ježki ipd.)*
 • brez rib in/ali lupinarjev, vendar vsebuje meso in mesne izdelke*
 • za nosečnice*
 • za pesketarijance (brez mesa, vendar vsebuje ribe, lupinarje, mlečne izdelke ...)*
 • za vegetarijance (brez mesa, rib in lupinarjev, vendar vsebuje jajca, mlečne izdelke ...)*
  *Lahko vsebuje sledi.

Menija ne moremo prilagoditi za vegane. V kolikor bi želeli, da vaš meni prilagodimo več različnim omejitvam ali omejitvam, ki zgoraj niso navedene, prosim sporočite vsaj en teden pred samo rezervacijo, da se lahko posvetujemo s kuhinjsko ekipo.

Kot razloži filozofijo naše restavracije kuharska mojstrica Ana Roš: »Smo podeželska restavracija. Trudimo se, da bi nas naši gostje razumeli in cenili našo kuhinjo. Kulinarika Hiše Franko, ki črpa navdih iz tradicionalne posoške kulinarike, združuje meso, ribe, veliko mlečnih izdelkov, jajca, sadje in zelenjavo. Vse sestavine izvirajo iz lokalnega okolja, nekatere so pridelane celo na domačem vrtu. V kolikor nam sporočite seznam omejitev (iz alergijskih oz. drugih razlogov) ali prehranskih preferenc, otežite naše delo in omejite vaše uživanje pri mizi. Lahko vam pripravimo polni meni, ne moremo pa vam zagotoviti istega užitka in intenzivnih okusov, kakršnih bi sicer doživeli pri običajnem meniju, ki je v ponudbi. Če spremembe niso nujno potrebne, toplo svetujemo, da nam dovolite kuhati in s tem izraziti filozofijo Hiše Franko.«

Aktualen meni s cenami

Kakšna so pravila oblačenja v restavraciji?

Svetujemo športno-elegantni videz.

So psi v Hiši Franko dovoljeni?

Psi so dobrodošli v Hiši Franko. Prosimo lastnike, da vaše ljubljenčke imate ob sebi in da ne motijo drugih gostov. Kužkom lahko postrežemo vodo v pasji skledici. Prosim imejte v mislih, da se po hiši sprehajata hišna mačka Berta in naš kuža Princ.

Ima restavracija parkirišče?

Vašega jeklenega konjička lahko parkirate na brezplačnem parkirnem prostoru pred hišo.

Katere kartice sprejemate?

Sprejemamo različne kreditne in/ali debetne kartice. Žal ne sprejemamo kartic American Express.

Ali izdajate darilne bone?

Ne izdajamo darilnih bonov.

Lahko kadim v restavraciji?

Kajenje ni dovoljeno v notranjih prostorih Hiše Franko, vkl. z restavracijo in dvoposteljnimi sobami.

Koliko gostov lahko sprejme restavracija?

V restavraciji Hiše Franko sta dve jedilnici, ki lahko skupaj sprejmeta do največ 47 gostov. Velikost miz je od 1 do 6 oseb. Miza se lahko nahaja v enem ali drugem prostoru. V kolikor imate posebne želje glede lokacije vaše mize, nam prosim sporočite ob rezervaciji.

Imamo tudi posebno sobo za velika omizja (7–11 gostov), kjer lahko obedujete v popolni zasebnosti. V kolikor bi želeli narediti rezervacijo za skupino večjo od 11 oseb, lahko glede na razpoložljivost mizo razdelimo na dve ali več različnih omizij.

Nudite vinsko spremljavo?

Na voljo je vinska spremljava, pri čemer se osredotočamo na vina naravne oz. biodinamične pridelave iz Slovenije in zamejstva. Ponujamo tudi obširno vinsko karto, prav tako osredotočeno na naravna vina.

So otroci dobrodošli?

Otroci so dobrodošli v Hiši Franko. V kolikor vaš otrok potrebuje otroški sedež, nam to prosim sporočite ob rezervaciji. Vljudno vas naprošamo, da poskrbite, da vaš otrok ne moti drugih gostov v restavraciji. Ne ponujamo posebnih otroških menijev, lahko pa zanj/o izberete nekaj krožnikov iz degustacijskega menija ali bo kuhinja za najmlajše z veseljem pripravila testenine s paradižnikovo omako in domačim sirom.

Kako do Hiše Franko?

 • Z avtom: iz italijanske strani prek Špetra Slovenovega, iz avstrijske prek Vršiča ali Predela, iz Ljubljane prek Nove Gorice ali Idrije.
 • Z vlakom: Najbližja železniška postaja je Most na Soči.
 • Z avtobusom: Najbližja avtobusna postaja je v Kobaridu.
 • S taksijem: Taksi služba je na voljo v Posočju.

Kaj priporočate v okolici?

Ali moram vnaprej rezervirati termin?

Za kulinarično doživetje v Hiši Franko potrebujete rezervacijo. Rezervacija mize v restavraciji ne pomeni tudi rezervacija sobe.

Vabimo vas, da si uredite rezervacijo prek našega spletnega rezervacijskega sistema, ki je trenutno na voljo le v angleškem jeziku. Veseli bomo vašega klica, da bi preverili razpoložljivost ali odgovorili na morebitna vprašanja, ampak rezervacijo morate vseeno opraviti prek rezervacijskega sistema ali e-poštnega naslova info@hisafranko.com.

Rezervacija je šele potrjena, ko prejmete sporočilo o potrditvi rezervacije. Za vsako rezervacijo potrebujemo veljavno kreditno/debetno kartico kot garancijo, ne zahtevamo predhodnega avansa. 15 dni pred prihodom boste prejeli na vaš e-naslov samodejni opomnik o rezervaciji, ki ste jo opravili.

Koristni nasvet: Če želite preko rezervacijskega sistema rezervirati doživetje "soba in restavracija", boste naletili na oznako Waiting List (čakalni seznam), kar še ne pomeni, da imamo vse sobe in/ali termine že zasedene. Preko sistema je možno poslati le povpraševanje za tovrstno doživetje, zato vam bo rezervacijska ekipa, potem ko si izberete zaželen(e) termin(e), sporočila o razpoložljivosti.

*Za sezono 2021/22 so odprte rezervacije od konca marca do oktobra 2021. Ostali termini v jesenskem-zimskem času bodo najverjetneje objavljeni septembra 2021.* Rezerviraj zdaj!

Do kdaj lahko brez stroškov odpovem rezervacijo?

Rezervacijo lahko brez stroškov odpoveste do 4 dni pred predvidenim prihodom. V primeru odpovedi rezervacije zadnje tri dni pred prihodom ali neprihoda (no show) se obračuna 100 % degustacijskega menija na osebo (175 €).

Kdaj obratujete?

Delovni čas – Restavracija:

Ponedeljek, torek: zaprto
Sreda, četrtek, petek: 16.00–23.00
Sobota, nedelja: 12.00–16.00 (zadnje naročilo ob 13. uri), 19.00–23.00 (zadnje naročilo ob 20. uri)

Delovni čas – Vinski bar in prodajalna:

Ponedeljek, torek: zaprto
Sreda, četrtek, petek: 15.00–23.00
Sobota, nedelja: 11.00–23.00

Predhodna rezervacija ni potrebna za obisk vinskega bara in prodajalne.

Ali lahko pri vas izkoristim turistične bone?

Da, v Hiši Franko bo tudi možno izkoristiti turistične bone, s katerimi slovenska vlada spodbuja razvoj turizma v času COVID-19. Turistični boni, ki jih prejmejo prebivalci Slovenije in ki so namenjeni za nočitve (z ali brez zajtrka, odvisno od nastanitve), bodo unovčljivi od 19. junija 2020 do 31. decembra 2021. Ker naši gostje pridejo k nam prav z namenom, da bi poskusili Anin degustacijski meni, so naše sobe namenjene vsem, ki opravijo rezervacijo mize v restavraciji in si ne želijo takoj po obroku sesti za volan. Nočitev z zajtrkom v Hiši Franko, ne da bi tudi rezervirali mize v restavraciji, ni možna.

Več informacij o bonih na: https://www.fu.gov.si/drugo/posebna_podrocja/turisticni_boni/ 

Pojdi na Novice