Kaj nudite v restavraciji?

V restavraciji ponujamo en degustacijski meni. Izbire à la carte ni na voljo.
Glede na uro rezervacije ponujamo:
Večerja (od srede do nedelje)
Kosilo (od srede do nedelje)

Vsak obrok traja pribl. 3 ure. Degustacijski meni, ki ga pripravlja kuharska mojstrica Ana Roš z ekipo, vas popelje v izjemno doživetje, kjer se prepletajo sezonske in lokalne sestavine, značilnosti posoške tradicionalne kulinarike ter osebnost, igrivost in izkušnje same/ga kuharice/ja. Ko se nahajate v Hiši Franko, vas vabimo, da se prepustite naši spretni ekipi, ki vas bo spremljala na vsakem koraku.

Aktualen meni s cenami

Kaj se zgodi, če zamujam?

Vljudno vas naprošamo, da se držite dogovorjene ure prihoda. V primeru polurne zamude ali več bomo primorani skrajšati meni, pri čemer bo cena ostala nespremenjena.

Imam alergije / prehrambne omejitve. Lahko obedujem v Hiši Franko?

V kolikor imate kakšne alergije, prehrambne omejitve oz. prehrambne preference, vas vljudno prosimo, da nas obvestite vsaj 1 teden pred vašim prihodom. V kolikor ne bomo obveščeni pravočasno, kuhinja morebiti ne bo mogla prilagoditi vašega menija.
Opozarjamo pa, da lahko meni, ki je v ponudbi, prilagodimo naslednjim alergijam in omejitvam:

 • brez glutena*
 • brez arašidov*
 • brez lupinarjev (školjke, rakci, hobotnica, morski ježki ipd.)*
 • brez rib in/ali lupinarjev, vendar vsebuje meso in mesne izdelke*
 • za pesketarijance (brez mesa, vendar vsebuje ribe, lupinarje, mlečne izdelke ...)*
 • za vegetarijance (vsebuje jajca, mlečne izdelke ..., vendar brez mesa, rib in lupinarjev)*
 • za nosečnice*
  *Lahko vsebuje sledi.

V kolikor bi želeli, da vaš meni prilagodimo več različnim omejitvam ali omejitvam, ki zgoraj niso navedene, prosim pišite nam na host@hisafranko.com.

Kot razloži filozofijo naše restavracije kuharska mojstrica Ana Roš: »Smo podeželska restavracija. Trudimo se, da bi nas naši gostje razumeli in cenili našo kuhinjo. Kulinarika Hiše Franko, ki črpa navdih iz tradicionalne posoške kulinarike, združuje meso, ribe, veliko mlečnih izdelkov, jajca, sadje in zelenjavo. Vse sestavine izvirajo iz lokalnega okolja, nekatere so pridelane celo na domačem vrtu. V kolikor nam sporočite seznam omejitev (iz alergijskih oz. drugih razlogov) ali prehranskih preferenc, otežite naše delo in omejite vaše uživanje pri mizi. Lahko vam pripravimo polni meni, ne moremo pa vam zagotoviti istega užitka in intenzivnih okusov, kakršnih bi sicer doživeli pri običajnem meniju, ki je v ponudbi. Če spremembe niso nujno potrebne, toplo svetujemo, da nam dovolite kuhati in s tem izraziti filozofijo Hiše Franko.«

Aktualen meni s cenami

So otroci dobrodošli?

Hiša Franko (sobe in restavracija) je adult only in je torej namenjena samo osebam, starejšim od 12 let. V restavraciji z degustacijskim menijem ponujamo izjemno in popolno doživetje, kjer se prepletajo sezonske in lokalne sestavine, značilnosti posoške tradicionalne kulinarike ter osebnost, igrivost in izkušnje same/ga kuharice/ja. Vsakega gosta v restavraciji prosimo, da uživa v celotnem meniju.

So psi v Hiši Franko dovoljeni?

Psi so dobrodošli v Hiši Franko. Prosimo lastnike, da vaše ljubljenčke imate ob sebi in da ne motijo drugih gostov. Kužkom lahko postrežemo vodo v pasji skledici. Prosim imejte v mislih, da se po hiši sprehajata hišna mačka Berta in naš kuža Princ.

Prosimo lastnike, da vaše ljubčenke imate na povodcu, ne glede na to, ali so znotraj ali zunaj.

Ima restavracija parkirišče?

Vašega jeklenega konjička lahko parkirate na brezplačnem parkirnem prostoru pred hišo.

Katere kartice sprejemate?

Sprejemamo različne kreditne in/ali debetne kartice. Žal ne sprejemamo kartic American Express.

Ali izdajate darilne bone?

Ne izdajamo darilnih bonov.

Lahko kadim v restavraciji?

Kajenje ni dovoljeno v notranjih prostorih Hiše Franko, vkl. z restavracijo in dvoposteljnimi sobami.

Koliko gostov lahko sprejme restavracija?

V restavraciji Hiše Franko sta dve jedilnici, ki lahko skupaj sprejmeta do največ 47 gostov. Velikost miz je od 1 do 6 oseb (glede na razpoložljivost). Miza se lahko nahaja v enem ali drugem prostoru. V kolikor imate posebne želje glede lokacije vaše mize, nam prosim sporočite ob rezervaciji.

Imamo tudi posebno sobo za velika omizja (7–12 gostov), kjer lahko obedujete v popolni zasebnosti. V kolikor bi želeli narediti rezervacijo za skupino večjo od 12 oseb, lahko glede na razpoložljivost pripravimo več različnih omizij.

Nudite vinsko spremljavo?

Našim gostom ponujamo dve možnosti alkoholne spremljave.

Ena naj bo Elegantna vinska spremljava, predstavlja bolj klasičen okus v vinskem svetu. Vina bodo bolj uravnotežena, elegantna, lahko rečemo udobna. Hiša Franko je vedno verjela v trajnostno pridelavo vina in tu si ne nasprotujemo, preprosto smo našli nekaj primerov, ki se ujemajo s tem slogom in se odlično ujamejo tudi z našimi jedmi.

Druga možnost je Funky spremljava. Predstavlja našo hišo, v njej pa bodo najzanimivejši, obrtniški pridelovalci, divji in pogumni ter njihova bio in naravna vina. Veliko smo iskali, da bi našli vsaj 30-50 steklenic redkih vin, in komaj čakamo, da vam jih pokažemo. Za vse, ki želite eksperimentirati izven cone udobja! Spremljava je odraz talenta naše ekipe, znanja treh sommelierjev in tudi ekipe za fermentacijo. Med izkušnjo pričakujte tudi koktajl in kombučo!

Obe spremljavi sestavljata tako slovenska kot mednarodna vina, vsa izbrana z razlogom.

Cena obeh spremljav je 140 evrov, v Funkyju pa je za dodatnih 15 evrov možno okusiti še legendarno Ribollo Joškota Gravnerja, ki ni le pionir v pridelavi maceriranih vin iz okolice, ampak tudi zelo star Anin in Valterjev prijatelj.

Če bi radi izbrali svoje steklenice vina, je seveda tudi to možno. Našo vinsko karto najdete na naši spletni strani.

Nismo pozabili niti na naše goste, ki si med večerjo želijo brezalkoholnih pijač. Naša Juicy spremljava je sestavljena iz svežih sokov in ​​kombuč, ki jih proizvaja naša ekipa za fermentacijo v hiši. Cena brezalkoholne spremljave je 100 evrov.

*Vse goste za istim omizjem vljudno prosimo, da izberejo isto spremljavo, razen v primeru, da bi izbrali Juicy brezalkoholno spremljavo ali steklenico iz naše vinske karte. 

Če imate kakršna koli vprašanja glede spremljav in vin, smo vam na voljo! Vedno!

Kakšna so pravila oblačenja v restavraciji?

Svetujemo športno-elegantni videz.

Kako do Hiše Franko?

 • Z avtom: iz italijanske strani prek Špetra Slovenovega, iz avstrijske strani prek Vršiča ali Predela, iz Ljubljane prek Nove Gorice ali Idrije.
 • Z vlakom: Najbližja železniška postaja je Most na Soči (oddaljena pribl. 25 km).
 • Z avtobusom: Najbližja avtobusna postaja je v Kobaridu.
 • S taksijem: Taksi služba je na voljo v Posočju.

*Zaradi obnovitvenih del je na relaciji Žaga–Kobarid in Predel–Bovec (odcep: Bavšica) urejen izmenično enosmerni promet z občasnimi 15-minutnimi popolnimi zaporami. Več informacij tudi na: https://www.promet.si/sl.

Kaj priporočate v okolici?

Ali moram vnaprej rezervirati termin?

Za kulinarično doživetje v Hiši Franko potrebujete rezervacijo. Rezervacija mize v restavraciji ne pomeni tudi rezervacija sobe.

Vabimo vas, da si uredite rezervacijo prek našega spletnega rezervacijskega sistema, ki je trenutno na voljo le v angleškem jeziku. Veseli bomo vašega klica, da bi preverili razpoložljivost ali odgovorili na morebitna vprašanja, ampak rezervacijo morate vseeno opraviti prek rezervacijskega sistema ali e-poštnega naslova info@hisafranko.com.

Rezervacija je šele potrjena, ko prejmete sporočilo o potrditvi rezervacije. Za vsako rezervacijo potrebujemo veljavno kreditno/debetno kartico kot garancijo, ne zahtevamo predhodnega avansa. 15 dni pred prihodom boste prejeli na vaš e-naslov samodejni opomnik o rezervaciji, ki ste jo opravili, z vsemi potrebnimi informacijami.

Koristni nasvet: Če želite preko rezervacijskega sistema rezervirati doživetje Room and Restaurant (soba in restavracija), boste naletili na oznako Waiting List (čakalni seznam), kar še ne pomeni, da imamo vse sobe in/ali termine že zasedene. Preko sistema je možno poslati LE povpraševanje za tovrstno doživetje, zato vam bo rezervacijska ekipa, potem ko si izberete zaželen(e) termin(e), sporočila o razpoložljivosti.

Do kdaj lahko brez stroškov odpovem rezervacijo?

Rezervacijo lahko brez stroškov odpoveste do 4 dni pred predvidenim prihodom. V primeru odpovedi rezervacije zadnje tri dni pred prihodom ali neprihoda (no show) se obračuna 100 % degustacijskega menija na osebo (255 €).

Kdaj obratujete?

Delovni čas – Restavracija:

Ponedeljek, torek: zaprto
Sreda–nedelja: 12.00–16.00 (zadnje naročilo ob 13. uri), 19.00–23.00 (zadnje naročilo ob 20. uri)

Delovni čas prodajalne:

Ponedeljek, torek: zaprto
Sreda–nedelja: 11.00–19.00

 

Pojdi na Novice