Valterjeva
sir in vino

Nora vina me zabavajo. Moje telo se dobro odziva nanje – odlična so za prebavo, za čiščenje, ne delajo me živčnega, za razliko od konvencionalnih vin.


VALTER

Staran tolminc v Valterjevi kleti

Sir je bil vedno ključen za prehrano prebivalcev Posočja. A Valter je bil tisti, ki se je zares lotil zorenja tolminca, narejenega iz surovega kravjega mleka, rezultati pa so izjemni.

Kot sin gostilničarja je Valter vedno sanjal o lastni sirni in vinski kleti. In zdaj je njegovo podzemno kraljestvo osrednji del Hiše Franko.

V vinski kleti lahko tako najdete nekatere najredkejše in najstarejše letnike slovenskih in zamejskih naravnih vin, pridelanih dolgo, preden so ta vina postala modna, v svoji sirni kleti pa Valter fermentira albuminsko skuto in stara tolminc tudi do pet let.

Ena od zvezd sirne kleti je tudi sir iz zemljanke, ki ga Valter vozi v Emilijo - Romanjo, kjer ga v jamah zori po štiri mesece, preden ga odpelje nazaj v Kobarid.

Valter v Goriških brdih

Ko sem popolnoma na tleh, izčrpan in izgorel, a moram biti še vedno pri močeh, si odprem steklenico Organic Anarchy in me ponese v nebo. V takem stanju, če bi pil konvencionalno vino, bi me samo še bolj izčrpalo.


VALTER

Pojdi na Lokalno in tradicionalno