Prve delavnice v Hiši Franko, na voljo samo marca!


februar 2020< Novice

Marec prinaša pomlad in tudi nekaj novosti!

Ker imamo marca več časa, da se vam posvetimo, smo se odločili, da bomo nudili naslednji delavnici za goste naše restavracije:

  • Peka kruha iz kislega testa

Delavnico bosta vodila Nataša Đurič in Riccardo Amodeo vsako sredo, četrtek in petek v marcu. Na voljo sta dva termina: ob 16. in 17. uri.

Nataša Đurič se je leta 2011 odpovedala industrijskemu kvasu in poglobila v peko kruha iz naravnih droži. Kot vodja delavnic o peki z drožmi v Sloveniji in tujini, avtorica knjige Kruh z drožmi in mednarodno nagrajena blogerka (http://www.mydailysourdoughbread.com/) vas bo uvedla v peko kruha kot nekoč – brez industrijskega kvasa, le s pomočjo mešanice vode in moke, v kateri za vzhajanje testa poskrbijo naravno prisotne bakterije in kvasovke.

Riccardo Amodeo se je pred kratkim pridružil ekipi Hiše Franko. Izobraževal se je na Akademiji Niko Romito, kjer se je poglobil v peko kruha in drugih kuharskih veščinah.

  • Klet naravnih vin in sirna klet

Delavnico bodo vodili Valter Kramar, Alen Audič in Stefano Cavaterra vsako sredo, četrtek in petek v marcu. Na voljo sta dva termina: ob 17. in 18. uri.

Valter Kramar skupaj z Ano Roš vodi Hišo Franko. Kot glavni sommelier Hiše Franko, lastnik Hiše Polonke in solastnik Pivovarne Feo vam bo predstavil naravna vina in sire, na katerih temelji njegova filozofija Hiše Franko.

Alen Audič je od leta 2016 sommelier v Hiši Franko. Kot vodja delavnic o naravnih vinih in gostitelj različnih vinskih dogodkov vas bo uvedel v naravna vina in osnove sommelierstva na podlagi filozofije Valterja Kramarja o naravnih vinih.

Stefano Cavaterra se je pred kratkim pridružil ekipi Hiše Franko. Pred tem je bil zaposlen v različnih restavracijah, ki so bile nagrajene z Michelinovimi zvezdicami. Kot navdušenec sira vas bo peljal v svet sirov posoškega okolja, ki temelji na filozofiji Valterja Kramarja o sirih.

Prosta mesta na delavnicah so omejena, zato se čim prej prijavite na info@hisafranko.com. Delavnice so namenjene gostom, ki imajo na ta dan rezervacijo za večerjo in/ali so si rezervirali sobo in večerjo v Hiši Franko. Cena delavnice je že vključena v ceno obiska Hiše Franko.

V sredo, 25. marca 2020, in v petek, 27. marca 2020, ne bomo izvajali delavnic.

< Novice