25. marec 2020: ne zamudite mehiško-posoških okusov v Hiši Franko!


december 2019< Novice

Le kaj spet pripravlja Ana Roš z njeno ekipo? Tokrat bo Hišo Franko obiskal kuharski mojster Jorge Vallejo, ki bo s seboj pripeljal izjemne mehiške okuse in tako popestril začetek pomladi.

Ana Roš in Jorge Vallejo bosta 25. marca 2020 pripravila 12-hodni degustacijski meni, ki bo zrcalil posoške in mehiške tradicije ter tako razvedril vaše brbončice. Pohitite in takoj si rezervirajte mizo! Na voljo bosta dva termina: ob 16. uri ali ob 20.30!

Jorge Vallejo se je rodil leta 1981 v Ciudadu de Mexicu. Ko je zaključil študij menedžmenta in kulinarike v Centru kulinarike Ambrosia, je nekaj časa delal na križarkah. Zaposlen je bil tudi v priznanih restavracijah, kot so na primer Diana (restavracija hotela St. Regis), Noma in Pujol. Leta 2012 se je odločil, da bosta z ženo Alejandro Flores odprla restavracijo Quintonil. Restavracija Quintonil je preplet starih in novih receptov mehiške kuhinje. Od leta 2015 je Quintonil na seznamu 50 najboljših restavracij na svetu (World’s 50 Best), trenutno je na 24. mestu. Uvrstil se je tudi na 11. mesto na seznamu 50 najboljših latinskoameriških restavracij (Latin America's 50 Best).

Kuharski mojster Jorge Vallejo se posveča tudi povezanosti gastronomije z okoljem, kulturo in družbo ter poudarja, kako ta vez vpliva na kuhinjo Quintonila in širšo skupnost. Prav zaradi tega aktivno sodeluje na različnih gastronomskih konferencah, predavanjih, raziskovalnih projektih in projektih ohranjanja narave bodisi doma bodisi v tujini.

< Novice