Kitchen Impossible tudi v Kobaridu


december 2019< Novice

Nemška oddaja Kitchen Impossible (Nemogoča kuhinja) je obiskala tudi Hišo Franko. V vsaki epizodi nastopata kuharja, ki se medsebojno izzoveta tako, da odpotujeta v druge države in pripravljata specialitete tamkajšnje/ga kuharske/ga mojstrice/a, ne da bi bila seznanjena s seznamom sestavin ali receptom. Zmaga seveda tisti, ki pridobi najvišje število točk.

Tokrat je bil dvoboj med nemškim kuharjem in podjetnikom Timom Mälzerjem ter švicarsko-srbskim kuharjem in prejemnikom Michelinovih zvezdic Nenadom Mlinarevicem. V ponos nam je, da nas je obiskal Nenad Mlinarevic, ki je v skrivnostni črni škatli odkril naslednja izziva:

  • Postrv, sirotka, pražen mak, pesa v kisu tonke, kislica
  • Sladoled kislega mleka, granita petršilja, jurčkov drobljenec

Čeprav se je potrudil po svojih najboljših močeh, da bi ponovil krožnika naše Ane, je Nenad odšel iz Hiše Franko s povprečjem zgolj 6,5 točk, kar mu ni zagotovilo zmage v tem dvoboju.

"Ko sem prvič zagledala Nenada, sem pomislila, da je zelo mlad," pripoveduje Ana Roš v epizodi. "Pri tem sem se spraševala, ali je sposoben iti po mojih stopinjah, pa ne zato, ker sem starejša ali bolj zrela. Gre bolj zato, da je sprejel tveganje, izziv, da bo ponovil interpretacijo jedi drugega kuharja, ne da bi poznal sestavin, za to pa moraš imeti precej kilometrine. Nestrpno pričakujem, v kolikšni meri bo znal ponoviti okus mojih krožnikov."

"Nenad se je v okusu zelo približal čatniju iz rdeče čebule in slive, zato ker mi uporabljamo domač slivov kis," presenečeno pove Ana Roš. "On pa je rekel, da je uporabil vinski kis, ki se mu zelo približa."

Če ste 8. decembra 2019 epizodo 5. sezone zamudili, si jo lahko ogledate tu (samo v nemškem jeziku): https://www.vox.de/cms/sendungen/kitchen-impossible.html

< Novice