Valter Kramar in Call it Amber!


maj 2019http://callitamber.com

< Novice

Slovenski Studio Alp, zavod za vizualno in medijsko produkcijo pripravlja dokumentarec o jantarnih vinih, njihovemu začetku v Gruziji in kako so se le-ta razvila v evropskem prostoru ter kje so danes najbolj cenjena in priznana. Naslov dokumentarnega filma je Call it Amber! (Imenujmo ga jantarno!). Film bo predvajan ne številnih vinskih festivalih, vinskih sejmih ter nacionalnih televizijah po Evropi, začenši spomladi 2020. Gre za neprofitno produkcijo.

Pretekli teden se je producentu, režiserju in scenaristu Andražu Fistravcu in izvršni producentki Vidi Kaučič na potovanju v Gruzijo pridružila ekipa dvanajstih. Med njimi tudi trije protagonisti dokumentarca, televizijska osebnost in novinarka Mojca Mavec, sommerlier in lastnik Hiše Franko, Valter Kramar ter poznavalec naravnih vin in avtor prve knige o zgodovini jantarnih vin, Simon J Woolf. Valter Kramar v projektu sodeluje kot svetovalec, Simon J Woolf pa kot svetovalec in scenarist.

Snemanje v Gruziji so podprli in omogočili Gruzijska turistična organizacija (gnta.ge/) in Slovensko podjetje za inženiring, procesno opremo in zastopstva Transpak d.o.o.

Bodite obveščeni in sledite "Call it Amber!"
http://callitamber.com
https://www.facebook.com/Call-it-Amber-312240316087106/
https://www.instagram.com/call.it.amber/

< Novice

Awwwards