Ta teden se je chefinja naše restavracije, Ana Roš kot govornica udeležila Foruma za Prihodnost Kmetijstva v Bruslju


marec 2024< Novice

Forum za prihodnost kmetijstva (ForumforAg) v Bruslju odpira možnost za razpravo o trajnostnem kmetijstvu in okoljskih izzivih ter je eden od vodilnih mednarodnih forumov, ki se zavzema za pomoč pri izgradnji bolj odpornega, trajnostnega, podnebno pametnega in naravi prijaznega prehrambenega in kmetijskega sistema.

Forum, ustanovljen leta 2008, je kraj, kjer se kmetijstvo in okolje srečata za odprt dialog na letni konferenci in drugih dogodkih skozi vse leto. Da bi dosegli ta cilj, so forum in njegovi partnerji marca 2023 objavili „poziv k akciji“, ki je vključeval vrsto zavez za podporo preobrazbe agroživilskega sistema v Evropi in širše.

Ana Roš je nastopila v uvodnem delu konference, kjer je iz prve roke predstavila s kakšnimi izzivi se vsakodnevno srečujejo mali kmetje in njihovi odjemalci, kako lahko gostinstvo pripomore k ustvarjanju trajnostnih zgodb in tudi tako ustvari poslovno priložnost brez da bi se odpovedalo visoki kvaliteti storitev ter spodbudila vsakega posameznika k bolj trajnostno naravnanim praksam.

Več o  Forumu za Prihodnost Kmetijstva si lahko preberete TUKAJ.

< Novice