Ana Roš bo združila moči z italijanskima kuharskima zvezdnikoma Carlom Craccom in Norbertom Niederkoflerjem

Večerjo organizira Fondazione Cotarella v podporo boju proti motnjam hranjenja


november 2023< Novice

Dogodek bo potekal 17. novembra v restavraciji Cracco, zbrana sredstva pa bodo namenjena financiranju projekta in dejavnosti Dimora Verdeluce, kjer bodo mladi, ki se zdravijo za motnjami hranjenja, ob koncu zdravljenja imeli dostop do ekipe strokovnjakov, trenerjev, svetovalcev, psihologov, psihoterapevtov, nutricionistov, a tudi izobraževalni in izkustveni laboratoriji, zelenjavni in izobraževalni vrt, telovadnico, kuhinjo in spletni radio.

Ekskluziven dogodek, ki ga  organizira Fondazione Cotarella 17. novembra v Sali Mengoni v restavraciji Cracco v Milanu, bo gostil ne enega, ampak kar tri kuharske mojstre z več zvezdicami. Skupaj z gostiteljem Carlom Craccom bosta slovenska chefinja Ana Roš, lastnica Hiše Franko v Kobaridu in Norbert Niederkofler, chef restavracije Atelier Moessmer v Brunicu (Bolzano), ki je ravnokar bila okronana s tremi Michelinovimi zvezdicami. Pripravili bodo presenetljiv meni za 100 gostov. Vina Cotarella bodo spremljala slastne jedi treh kuharskih mojstrov, za postrežbo pa bodo skrbeli študenti Akademije Intrecci, šole za strežbo, ki so jo ustanovili Marta, Dominga in Enrica Cotarella.

Ana Roš je delila svoje misli o dogodku: »Vesela sem, da sem bila povabljena k tej večerji, ne le zato, ker je kuhanje s prijatelji vedno super in je to izjemna priložnost, da delimo svoje izkušnje in filozofijo kuhanja, ampak tudi zato, ker je ta poseben dogodek povezan s pomočjo ljudem z motnjami hranjenja. Kot najstnica sem zbolela za anoreksijo in si od nje nisem nikoli zares popolnoma opomogla, zato se počutim še bolj povezano s tem projektom in delom Fondazione Cotarella."

< Novice