Ana Roš, šefinja naše kuhinje se je pridružila največjim kuharskim zvezdnikom v Bilbau

2. maja je v Bilbau (Baskija, Španija) potekal prvi Bermeo Tuna forum


maj 2023< Novice

Šefinja naše kuhinje se je udeležila foruma Bermeo Tuna z najvidnejšimi kuharskimi zvezdniki iz Španije kot so Aitor Arregi (restavracija Elkano, 1 Michelinova zvezdica, 16. mesto na 50best lestvici), Eneko Atxa (restavracija Azurmendi, 3 Michelinove zvezdice, 49. mesto na 50best lestvici) in Angel Leon (restavracija Aponiente, 3 Michelinove zvezdice, ter lanskoletni dobitnik nagrade za trajnost s strani 50best akademije). 

Bermeo Tuna Forum, je mednarodni forum za razpravo in razmislek o trajnosti tune s katerim želijo presegati dosedanje meje in postavljati nova merila v industriji. Prva izdaja se osredotoča na pomen in potrebo po vzpostavljanju zavezništev za doseganje trajnosti  tune. Dogodek se je zaključil s predstavitvijo Mednarodnega sporazuma o trajnosti tunov. Namen je uskladiti ribiško industrijo s 360-stopinjskim trajnostnim razvojem iz celovite perspektive: ekonomske, socialne in okoljske trajnosti.

Forum je združil mednarodno skupino ambasadorjev, ki jo sestavljajo različni mednarodni akterji s sposobnostjo vplivanja in preoblikovanja, z družbenega in gospodarskega vidika. Ana Roš je kot ena najboljših šefinj na svetu poznana  po svoji trajnostno naravnani kuhinji in po svojem delu, ki spodbuja k bolj odgovornemu prehranjevanju, od pridobivanja sestavin do priprave. Kot ambasadorka za gastronomski turizem pri Združenih narodih in ena od najbolj vplivnih šefov na svetu, je  pomembno prispevala tako na okrogli mizi kot na celotnem forumu. 

Več o forumu si lahko preberete tukaj: https://bermeotunaforum.org/?lang=en

< Novice