Vsak dan

V mojih intervjujih je najbolj pogosto vprašanje tisto o otrocih in mami, ki preveč dela, o nevrozah, ki jih Eva Klara in Svit preživljata, predvsem zaradi kroničnega pomanjkanja ljubezni in časa. Moji odgovori največkrat razočarajo, ker se v naši družini, z izjemo občasnih uporniških trm ne dogaja čisto nič posebnega.
Svit je izjemen atlet in zelo priden v šoli. Atletiko trenira trikrat na teden po uro in pol, pred tekmami tudi več, trikrat na teden igra nogomet, vse vikende pa preživi na atletskih tekmah. Valter je na skoraj vseh mitingih vedno z njim. Svit želi, da se z njim učim in temu z veseljem prilagodim tudi moj delovni ritem. Je čudovit sogovornik in zelo rad je’ surovo ribo. Največje darilo, ki mu ga lahko podariš je večerja v Sušimami. Grega mi je obljubil, da mu bodo pred restavracijo postavili spomenik.
Eva Klara je odštekana devetletnica. Je nenavadno kreativna in rase v zelo lepo »balerino«. Dvakrat na teden obiskuje baletno šolo v italijanskem Čedadu in voziva seveda- z Valterjem. Ko pleše se njen uporniški značaj razblini in včasih se zdi, da obstaja milni mehurček.. Tudi ona trenira atletiko in je letos že začela zmagovati na primorskih krosih. Eva Klara obožuje kuhanje. Sprejema tudi najbolj »čudne« kombinacije in je’ tudi pikantno.
Naša družina veliko potuje.
Nismo bogati a z Valterjem sva na začetku najine zgodbe v Hiši Franko na prvo mesto, pred vse materialne dobrine postavila potovanja. Potovanja z nahrbtnikom, v hišicah brez elektrike in vode, nekje v divjini. S polnimi torbami šole, ki vedno potuje z nami.
Za nami je že skoraj cel svet.
Skoraj vsak dan, nekje med kosili in večerjami nataknem tekaške čevlje in se podam na tek. 7 do 13 kilometrov je norma, ki me dovolj osreči, da lahko po mrzlem tušu in z mokrimi lasmi začnem z večernim delom.
Sem nora?
Moj dan se začenja ob pol sedmih zjutraj in končuje okoli polnoči. Priprava, nabava, naročila, kuhanje, otroci, tek, otroci, naročila,večerja za otroke, gostje, naročila, otroci spat, sladice in spet od začetka.
Sem ženska in kot vse ženske nekako nečimrna, sem živa, ljubim in želim živeti lepo življenje.
Sem srečna?
Morda veliko bolj kot večina veliko bolj (pre)prostih ljudi.