Koristne informacije o Hiši Franko

O RESTAVRACIJI
V restavraciji Hiše Franko sta dve jedilnici, ki lahko skupaj sprejmeta do 45 gostov. Velikost miz je od 2 do 6 oseb. Obveščamo vas, da imamo posebno sobo za velika omizja (8-10 gostov), kjer boste lahko udobno obedovali v popolni zasebnosti. Sobo bomo pripravili posebej za vašo skupino.V kolikor bi želeli narediti rezervacijo za skupino večjo od 10 oseb, lahko glede na razpoložljivost, mizo razdelimo na dve ali več različnih omizij.

V restavraciji kajenje ni dovoljeno.

Rezervacija zagotavlja mizo v restavraciji in ne njene lokacije. Miza se lahko nahaja v enem ali drugem prostoru. V kolikor imate posebne želje glede lokacije vaše mize, nam prosim sporočite.

Otroci so dobrodošli v Hiši Franko. V kolikor vaš otrok potrebuje otroški sedež, nam to prosim sporočite ob rezervaciji. Vljudno vas naprošamo, da poskrbite, da vaš otrok ne moti drugih gostov v restavraciji. Ne ponujamo posebnih otroških menijev, lahko izberete nekaj krožnikov iz degustacijskega menija, ki je trenutno na voljo, kuhinja pa bo za najmlajše z veseljem pripravila tudi testenine s paradižnikom in domačim sirom.

Pravila oblačenja oziroma “dress code” je športna eleganca.

Kužki so dorbrodošli v restavraciji v kolikor lastniki poskrbijo, da jih imajo ob sebi ter da ne lajajo. Vašim kužkom lahko postrežemo vodo v pasji skledici. Prosim imejte v mislih, da se okrog hiše sprehajao hišne mačke ter naš kuža Princ.

Vašega jeklenega konjička lahko parkirate na brezplačnem parkirnem prostoru pred hišo.

Sprejemamo vse vrste kreditnih kartic.

Ne izdajamo darilnih bonov.

Vljudno vas naprošamo, da se držite dogovorjene ure prihoda. V primeru 30min zamude ali poznejšega prihoda od 30min, bomo primorani skrajšati meni, pri čemer bo cena ostala nespremenjena.

O MENIJIH

V restavraciji ponujamo en degustacijski meni. Izbire à la carte ni na voljo.

Glede na uro rezervacije ponujamo:

Zgodnja večerja:

8 hodni meni

Večerja:

11 hodni meni

Kosilo (postrežemo ob sobotah in nedeljah):

8 hodni meni

Ponedeljkovo kosilo (postrežemo ob ponedeljkih od junija do konec avgusta)

11 hodni meni

Ponujamo obširno vinsko karto osredotočeno na naravna vina. Na voljo je tudi vinska spremljava posebej prilagojena trenutnemu meniju.

 V kolikor imate kakšne alergije ali druge prehrambene omejitve, vas vljudno prosimo, da nas obvestite vsaj 1 teden pred vašim prihodom. V kolikor ne bomo obveščeni v času, kuhinja morebiti ne bo mogla prilagoditi vašega menija.

Meni lahko prilagodimo naslednjim alergijam in prehrambenim omejitvam. Prosim preberite spodaj filozofijo naše restavracije in kuharske mojstrice Ane Roš.

»Smo podeželska restavracija, ki črpa iz lokalnega okolja. Trudimo se, da bi nas naši gostje razumeli in cenili našo kuhinjo. Naša tradicionalna kulinarika združuje meso, ribe, veliko mlečnih izdelkov, jajc in zelenjave. Vse sestavine izvirajo iz lokalnega okolja, nekatere so pridelane celo na domačem vrtu. V kolikor nam sporočite seznam prehrambenih omejitev, otežite naše delo in omejite vaše uživanje pri mizi.

Lahko pripravimo meni za pesketarijance  (brez mesa), ali ljudi, ki ne uživajo ribe (meso da), meni brez glutena, brez laktoze, brez oreščkov, brez lupinarjev. Pripravimo vam lahko poln meni, vendar ne moremo zagotoviti istega užitka, kakršnega bi sicer doživeli pri običajnem meniju. V nekaterih primerih lahko pripravimo krožnik brez mesa / ribe, ne da bi sestavine nujno nadomestili z drugimi, v kolikor menimo, da je takšen krožnik primeren. Menija ne moremo prilagoditi vegetarijancem (brez mesa in rib) ali veganom.

V primeru, da vam kakšna sestavina ni všeč ali imate druge alergije, ki niso omenjene zgoraj, bomo storili vse, da bomo dotičen krožnik zamenjali z drugim krožnikom iz drugega menija, v kolikor bo to mogoče / na voljo, vendar zaradi vaših prehrambenih omejitev ne moremo kuhati popolnoma drugačne hrane«.
(Ana Roš, chef v Hiši Franko)

V kolikor bi našo restavracijo obiskali ob posebni priložnosti, nam prosim sporočite, naša kuhinja bo z veseljem pripravila torto za vas. Prosim, da nas o tem obvestite vsaj 1 teden pred vašim prihodom.

Aktualen meni s cenami najdte tukaj: http://www.hisafranko.com/anina-kuhinja/menu/

REZERVACIJE

Potrjena rezervacija za mizo ne pomeni, da je avtomatično rezervirana tudi soba, saj je za rezervacijo le te potrebno zaprositi posebej ter obratno.

Rezervacije sprejemamo izključno preko elektronske pošte ali tako, da izpolnete obrazec na naši spletni strani: http://www.hisafranko.com/kontakt/ . Ze preveritev prostega termina, bomo z veseljem sprejeli tudi vaš klic, vendar rezervacijo je vseeno potrebno narediti preko elektronske pošte.

Rezervacija je potrjena šele, ko z naše strani prejmete elektronskoo sporočilo, kjer piše, da je rezervacija potrjena.

Da bi še zadnjič preverili vašo rezervacijo, vas bomo 3 do 7 dni pred vašim prihodom, ponovno kontaktirali na vaš elektronski naslov.

ODPOVED REZERVACIJE

Rezervacija mize v Hiši Franko se lahko brez stroškov odpove do teden dni pred predvidenim prihodom. Storno rezervacije do tri dni prej se obračuna 50% dolgega degustacijskega menija (75€) na osebo. No show in odpoved rezervacije zadnje tri dni pred prihodom se obračuna 100% dolgega degustacijskega menija (150€) na osebo.

 

O SOBAH
V Hiši Franko lahko gostje prenočijo v 10 dvoposteljnih sobah. Hiša Franko ne želi biti in ni hotel, smo podeželska hiša iz 19. stoletja. Naše sobe so bile narejene z namenom, da lahko gostom, ki po večerji v naši restavraciji ne bi želeli sesti za volan, ponudimo prenočišče.

Na voljo so tudi dodatna ležišča in otroška posteljica.

V nekaterih sobah lahko ležišče ločimo in tako dobimo 2 enojni postelji.

Vse sobe imajo lastno kopalnico s tušem, 2 sobi sta opremljeni tudi z masažno kadjo. Vse sobe imajo sušilec za lase, ventilator, TV z ravnim zaslonom in brezplačno brezžično interentno povezavo.

Prihod v sobe (check in) je možen po 14.00 uri, odhod (check out) pa do 11.00 ure. Ker recepcija ni odprta 24 ur na dan, vas naprošamo, da nas obvestite v primeru poznejšega prihoda ali zgodnejšega odhoda.

Vsaka oseba, ki bo prenočila v eni izmed sob v Hiši Franko, mora ob prihodu predložiti veljaven osebni dokument (tudi otroci).

Zajtrk strežemo od 8.00 do 10.30.

Psi v sobah so dovoljeni.

Cenik lahko preverite tukaj: http://www.hisafranko.com/hisa-in-okolica/sobe/

REZERVACIJE

Vljudno vas naprošamo, da za rezervacijo mize v restavarciji in sobe uporabite isti elektronski naslov in ime.

Rezervacije sprejemamo izključno preko elektronske pošte ali tako, da izpolnete obrazec na naši spletni strani: http://www.hisafranko.com/kontakt/ . Ze preveritev prostega termina, bomo z veseljem sprejeli tudi vaš klic, vendar rezervacijo je vseeno potrebno narediti preko elektronske pošte.

Rezervacija je potrjena šele, ko z naše strani prejmete elektronskoo sporočilo, kjer piše, da je rezervacija potrjena.

Da bi še zadnjič preverili vašo rezervacijo, vas bomo 3 do 7 dni pred vašim prihodom, ponovno kontaktirali na vaš elektronski naslov.

ODPOVED REZERVACIJE

Rezervacija za sobe Hiše Franko se lahko brez stroškov odpove do teden dni pred predvidenim prihodom. Storno rezervacije do tri dni prej se obračuna 50%. No show in odpoved rezervacije zadnje tri dni pred prihodom se obračuna 100%.

DRUGO…

V kolikor bi želeli pri nas tudi prenočiti, ampak so naše sobe že polno zasedene, vam bomo z veseljem priporočili prenočišče v okolici. Prosim sporočite.

Več informacij o Dolini reke Soče najdete tukaj: https://www.soca-valley.com/sl/

Priporočamo tudi:

Goriška Brda: https://www.brda.si/slo/

Vipavska dolina: http://www.vipavskadolina.si/si/

Kras: https://www.visitkras.info/sl/